Gazon aanleg en onderhoud

Soms is een gazon te slecht om te herstellen en moet het vervangen worden. Wij kijken eerst altijd naar de oorzaak van de verslechtering en aan de hand daarvan kijken we naar een betere oplossing.

Wij kunnen met nieuwe grasmatten snel u oude gazon vervangen, maar ook opnieuw inzaaien behoort tot de mogelijkheden.

Werkwijze

Met de juiste machine keuze kunnen wij gemakkelijk het ouwe gazon verwijderen en afvoeren. Daarna word er grondverbetering uitgevoerd door het bijv. te bemesten en door te frezen. Vervolgens wordt de grond aangerold om weer een stevige laag te krijgen en daarna word er ingezaaid of er worden graszoden gelegd.

Onderhoud

Een mooi gazon heeft onderhoud nodig, het is belangrijk om uw gazon elk voorjaar te verticuteren. Door het verticuteren worden mos en dode grassen verwijderd zodat er verjonging van het gras ontstaat. Dit komt doordat de grond meer lucht en licht krijgt. Als er veel mos uit het gazon is gehaald, is het verstandig om de graszode door te zaaien.

Na het verticuteren wordt het gras bemest met speciale herstelbemesting zodat u snel weer van u gazon kunt genieten.

Als u het gazon het hele jaar mooi wilt houden is het verstandig om in de maand juni/juli nogmaals te bemesten met organische gazonbemesting en in het najaar najaarsbemesting.